2011. augusztus 27., szombat

Indiai jégkrém: Kulfi

Nem csak a felnőttek, de a gyerekek is imádják, ezt a vaníliás ízű, kardamomos fagylalt Indiából, a kulfit. Alapját a sűrített tej, a khoja adja, amit kétféleképpen szerezhetünk;
1./ tartós, több órán át tartó főzéssel besűrítsük a tejet. 1 liter zsíros, lehetőleg friss tejből mintegy 24 dkg sűrített tejet kapunk.
Vagy 2./ kondenz, nem édesített sűrített tejjel helyettesítjük. Én is most ezt használtam. Az alap ízvilágú receptet,  kedvünk szerint ízesíthetünk kakaóporral, kókusszal, vagy gyűmölccsel. Legismertebb talán a mangós változata.(A recept olvasható a Csatni-n is.)

Indiai jégkrém: Kulfi



Hozzávalók: 2 X 175 g sűrített tej (cukrozott), 200 ml habtejszín, csipetnyi kardamom.

1./ A tejet a tejszínnel forraljuk és sűrítsük össze, keverjük bele a fűszert és hagyjuk lehűlni.
2./ Ekkor töltsük poharakba és tegyük fagyasztóba.Legalább 8-10 óra kell a mélyhűtőben neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése